Merkittävimmät opettajani- osa 2/3

Tunne Yhteys

Merkittävimmät opettajani- osa 2/3

Merkittävimmät opettajani osa 2/3,kirjoitussarjan ensimmäisen voit lukea täältä. Tämä kirjoitussarja kertoo kolme isoimmasta hevosvaikuttajasta elämässäni. Ja tämä keskimmäinen heistä, teki ison vaikutuksen. Niin ison, että voin edelleen vaan ihmetellä hevosen viisautta ja voimaa.

Merkittävimmät opettajani

Alustus (löydät tämän tekstin jokaisen osan alusta)

Olen vuosien aikana käynyt lukemattomia erilaisia kursseja liittyen hevosiin, ihmisiin, kehonkäyttöön, tietoisuuteen, hoitamiseen ja niin edelleen. Uusien näkökulmien saaminen tuo mukanaan yleensä aina jotain ajatuksia myös omaan toimintaani. Kaikista koulutuksista ja kursseista huolimatta, tai niistä johtuen, huomaan usein palaavani myös tietyn asian äärelle.

Mitä joku tietty hevosyksilö on minulle opettanut, miten tuo hevosyksilö oppinsa antoi ja minkälainen prosessi siihen liittyi. Olen kohdannut näiden vuosien aikana monia hevosia, osa on koskettanut enemmän ja opastanut selkeämmin. Minulla on kuitenkin ollut tähän mennessä kolme merkittävää hevosopastajaa, jokainen niistä on tullut eteeni erilaisissa tilanteissa ja erilaisista lähtökohdista.

Näiden hevosten takia olen tässä ja tällaisena, kuin nyt olen. Matkalle ja prosessiin on mahtunut paljon. Minulle näiden mestariopettajien kohtaaminen on merkinnyt oman itseni ja elämäni löytämistä sekä sen vahvistumista, mitä haluan tehdä ja miten. Jos haluat lukea matkastani pidemmän kaavan mukaan, olen kirjoittanut kokemuksistani kirjan.

Merkittävimmät opettajani- osa 2/3

Kuka hän on?

Hän on tulta ja tappuraa, herkkää ja pehmeää, yleensä nolla tai sata. Hän on neiti täysiverinen. Eräänä kesäpäivänä kohtasin 10-vuotiaan “varsan”, hän oli asunut siis emänsä kanssa koko ikänsä. Hän oli hyvin erilainen kuin aiemmin minulla ollut hevonen, sillä tällä yksilöllä ei ollut huonoja kokemuksia eikä hän kaivannut “pelastajaa”.

Hän on hevonen, joka kertoo sinulle asiat hyvin suoraviivaisesti ja joka reagoi jokaiseen tekemääsi asiaan, olit siitä tietoinen tai et. Tämä hevonen opetti minulle sen, miten välttämättä mikään aiemmin opittu tai totena pidetty ei pidäkään paikkaansa. Hän opetti minulle sen, että ainoastaan olemassa tietoinen itsestäni, olemisestani ja mielestäni, voin toimia tavalla, joka herättää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta.

Minun vapauden lapsi.

Rakenteiden ravisuttaja

Tämän paremmin en voisi tätä hevosta lyhyesti kuvailla. Miltei kaikki minussa muuttui meidän kohtaamisen aikana. Jokainen uskomus, ajatus ja toimintamalli piti kyseenalaistaa ja tarkistaa uudelleen mihin uskon ja miten haluan toimia. Hän on syy siihen, että olen sellainen kuin olen ja että niitä asioita, joita teen.

Me kaikki kohtaamme hevosia, monenlaisia hevosia. Mutta usein käy niin, että ennemmin tai myöhemmin hevosihminen kohtaa sen hevosen, joka jättää ikuisen jäljen. Yhteistä näille kohtaamisille on isot tunteet ja tuntemukset, vastoinkäymiset, onnistumiset, kasvaminen, uudet opit sekä nöyrtyminen.

Joten, jos olet tämän hevosesi kohdannut, tiedät mistä puhut. Jos et, todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin se tulee eteen, kun olet valmis, odotit sitä tai et.

Matka

Me kasvoimme molemmat matkan aikana, oli kulmia joiden piti hioutua, mutta oli myös asioita, joista piti pitää kiinni. Vaikka tämän kohtaamisen aikana sain ajatella uudelleen mitä ylipäänsä tarkoittaa hevosen kouluts teknisesti ja mitä se pitää sisällään. Niin merkityksellisempää oli huomata ja oppia matkan varrella, miten paljon merkitystä on sillä, että tunnemme itsemme, tunnemme hevosemme ja osaamme ymmärtää yksilöä.

Alussa meillä oli enemmänkin erimielisyyksiä, jotka ovat täysin loogisia. Hän ei nähnyt tai kokenut järkeväksi olla ja toimia niin kuin “normaali hevonen” ja minä en voinut käsittää, miten tuollainen hevonen on edes olemassa. Alussa minulla oli vielä vahvana mielikuva päässäni siitä, mitä ja miten hevosten kanssa tehtiin.

Ja vaikka tuo mielikuva oli jo aluksi jotain muuta kuin ihan perinteinen, se oli silti liikaa. Olimme asian ytimessä, mihin kaikkeen uskomme ja teemme vain, koska joku on joskus snaonut, että niin kuuluu tehdä tai niin kuuluu olla? Minun piti kohdata itseni ja ajatukseni, vain sitä kautta pystyin löytämään tasapainon.

Merkittävimmät opettajani- osa 2/3

Mitä matkan aikana konkreettisesti tapahtui?

Villihevosesta tuli ystävä. Räjähtävästä energiasta useimmiten vain hieman poksahtelevaa. Herkkyys tuli ja sai olla esillä. Hevosen kuuntelu ja ymmärrys nousivat aivan uudelle tasolle. Kaikkien alun vaikeuksien, turhautumisen ja uskon loppumisen jälkeen olin löytänyt jotain, jota en voi sanoilla kuvata.

Entä minä? Ajatusmaailmani ja näkökulmani muuttuivat. Löysin itseni ja ymmärsin, kuinka paljon olin padonnut asioita eteeni, ettei vain mikään koskettaisi liiaksi. Tämä hevonen sai minut ymmärtämään mikä voima on herkkyydessä ja kyvyssä kuunnella ja miten tietoisuus kehon ja mielen tasolla on ensisijaisen tärkeää, kun olemme tekemisessä hevosten kanssa.

Lopulta vaihdoin alaa kokonaan, yritysmaailmasta hyvinvoinnin, ratsastuksen ja hevosten kanssa yhdessä tekemisen maailmaan. En löytänyt enää mielekkyyttä maailmasta, jossa jokainen arvoni oli merkityksetön.

Opettelin myös luopumista ja elämän edessä nöyrtymistä. Hän sai lopulta palata sellaiseen hevosen eläään, joka oli hänelle tuttua. Ja viimeksi kun näimme, sain tervehdykseksi hörähdyksen sekä kunnian antaa korvahierontaa. Kiitos, minun mestariopettajani.

So close, no matter how far
Couldn’t be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don’t just say
And nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters
– Nothing else matters

Olen myös Facebookissa ja Instagramissa

Palaa kotisivulle tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *