Mitä hevonen opettaa sinulle itsestäsi?

Tunne Yhteys

Mitä hevonen opettaa sinulle itsestäsi?

Mitä hevonen sinulle opettaa: Mietitkö koskaan kuka olet tai minkälaisena muut sinut näkevät? Oletko koskaan kohdannut hevosta, joka on opettanut sinulle enemmän itsestäsi kuin kukaan muu koskaan? Miten hevonen sen tekee, kirjoittelin aiheesta muutamia ajatuksia tähän artikkeliin.

Mitä hevonen voi sinulle opettaa?

Monet meistä ovat törmäneet sellaiseen hevoseen, jonka kohtaamisen jälkeen mikään ei ollut tai ole ennallaaan. Jotkut ovat voineet törmätä moneenkin. Oletko koskaan ajatellut asiaa sen pidemmälle, mitä kohtaamisessa tapahtui ja miksi? Mikä on se hevosen ominaisuus, joka saa sinut katsomaan asioita uudenlaisesta näkökulmasta?

Mita hevonen voi sinulle opettaa siitä kuka olet

Miten hevonen kohtaa meidät?

Hevonen elää hetkessä ja kohtaa meidät sellaisina ja siinä tilanteessa kuin olemme. Se tekee kohtaamisesta erityisen tavalla, jota on joskus vaikea pukea sanoiksi. Olemme niin tottuneet elämään maailmassa, jossa usein tarvitsee selviytyäkseen olla jotan muuta kuin on, että emme osaa välttämättä riisua noita päälle liimattuja rooleja hevosen kohdatessamme.

Saatamme olla niin stressaantuneita ja aikataulutettuja, että menemme itse tallille kiireessä. Suorittamaan pakollista hevosen liikuttamista tai muuta sellaista. Ihmettelemme miksi hevonen on muissa maailmoissa eikä ole oikein kiinnostunut meistä tai siitä, mitä me siltä haluamme. Mistä se johtuu? Se johtuu siitä, että sinäkään et ole läsnä tilanteessa. Olet kauppalistassa, tekemättömissä töissä ja kaikissa niissä keskeneräisissä asioissa, jotka pitäisi saada tehtyä. Ja turhaudut hevoseen, kun se ei tee mitä haluat.

Kun olemme rauhallisia kehon ja mielen tasolla. Kun olemme hevosen seurassa todella hevosen kanssa, emmekä mielemme pyörremyrskyissä, on hevosemmekin usein siinä. Oletko koskaan huomannut sitä? Miten paljon sinun mielentilasi vaikuttaa teidän kahden kohtaamiseen?

Mikä kohtaamisessa on niin erityistä?

Me tulemme kohdatuksi, sellaisina kuin siinä hetkessä olemme. Se voi olla ihanaa, kamalaa, raastavaa tai ihan mitä vaan. Kohtaaminen tällä tasolla tarkoittaa sitä, että sinäkin olet valmis siihen. Näkemään hevosen sellaisena kuin se on ja annat hevosen nähdä sinut sellaisena kuin olet. Kokemukseni mukaan tämä ei ole aina helppoa, sillä olemme niin tottuneet naamareihin, että todellinen kohtaaminen voi tuntua vaikealta.

Se on kuin katsoisi peiliin, mutta peili näyttää sinulle vain sen, jonka olet valmis näkemään. Se on valinta, katsoako jotain sellaista, joka tulee tottumuksesta vai katsoako pintaa syvemmälle ja todella nähdä. Ja kun kohtaat hevosen, joka saa sinut todella katsomaan peiliin, olet kohdannut sen, joka todennäköisesti ajatusmaailmaasi muuttaa.

Erityistä tässä kohtaamisessa on se, että se vaatii meiltä rohkeutta ja kykyä olla oman itsemme äärellä. Kun alamme nähdä asioita laajemmin ja syvemmin tulee pintaan myös monia tunteita, joita emme ole halunneet kohdata ja jotka olemme kenties piilottaneet naamareidemme taakse. Tämän takia rohkeus nähdä ja kohdata ei ole itsestäänselvää eikä aina helppoa.

Se voi tarkoittaa, että näet jotain sellaista, jota et haluaisi itsellesi myöntää. Se voi tarkoittaa, että ymmärrät tehneesi väärin itseäsi ja/tai hevostasi kohtaan. Se voi tarkoittaa, että ensimmäisen kerran ikinä löydät armollisuuden ja inhimillisyyden, joiden kohtaaminen saa sinut etsimään erilaisia reittejä ja syventämään itsetuntemustasi.

Mitä siis hevonen sinulle opettaa itsestäsi?

  • Hevonen opettaa sinulle hetkessä olemista ja hetkeen keskittymistä, sillä hevonen ei voi olla läsnä sinulle, jos sinä et ole sitä hänelle
  • Hevonen opettaa sinulle myötätuntoa, itseäsi ja hevosta kohtaan, sillä se ei hauku tai kritisoi
  • Hevonen opettaa sinulle armollisuutta, sillä se kohtaa sinut sellaisena kuin olet, ei tuomitse
  • Hevonen näyttää sinulle paloja itsestäsi, siitä kuka olet, jos vain maltat keskittyä ja kuunnella
  • Hevonen opettaa sinulle tietoisuutta, sillä tarkastelemalla hevostasi tarkastelet samalla itseäsi

Miksi minä kerron sinulle tätä?

Minä kohtasin matkallani opettajan, joka vei pohjan miltei kaikelta mihin uskoin. Kohtasin hevosen, jonka kanssa jouduin kyseenalaistamaan kaiken ja muuttamaan sekä toimintaani että tapaani ajatella. Se ei ollut helppoa ja aikani taistelin vastaan, kunnes ymmärsin kuulemisen lisäksi kuunnella. Siitä alkoi matkanai tähän missä olen nyt. Kirjoitin kirjan ja hän on yksi pääosan esittäjistä, voit lukea kirjasta lisää täältä.

Voit lukea toimintamallistani lisää täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *