Sellaisena kuin olet- Hevosen viisautta

Tunne Yhteys

Sellaisena kuin olet- Hevosen viisautta

Hevosilla on luontainen kyky kohdata ihminen sellaisena kuin se on. Kohdatessamme hevosen, kohtaamme eläimen lisäksi itsemme ja joskus tämä kohtaaminen voi olla todella koskettava, jopa elämää muuttava. Jokainen kohtaaminen hevosen kanssa ei tarkoita sitä, että kohtaaminen tapahtuisi aina syvällä tasolla. Myös hevosilla on omat persoonansa ja hyvät ja huonot päivänsä. Vaikeaa syvä kohtaaminen voi olla myös silloin, kun asetamme liikaa odotuksia ja teemme oletuksia etukäteen.

Sellaisena kuin olet- Ajatuksia hevosen viisaudesta

Sellaisena kuin olet

Minä koen, että hevosen seurassa saan olla juuri sellainen kuin olen. Saan kohdata oman herkkyyteni ja haavoittuvuuteni, saan huomata pienetkin muutokset ja avautumiset. Nämä ovat myös ne syyt, joiden vuoksi valitsen yhä uudelleen kohdata ihmiset heidän hevostensa kanssa. Ominaisuuksiini kuuluu herkkyyden lisäksi introverttius ja sisäinen erakkoni viihtyy erittäin hyvin yksin. Mutta samaan aikaan rakastan sitä, miten saan kohdata erilaisiai ihmisiä ja heidän hevosiaan ja auttaaa erilaisissa ongelmissa, oli kyseessä sitten yhteistyö selästä tai maasta tai keholliset hoidot.

Aina ei ole mukava katsoa peiliin ja joskus saatamme olla niin kadoksissa, että emme edes tunnista enää sitä, miten kauaksi itsestämme olemme päätyneet. Saatamamme ihmetellä miksi mikään ei tunnu miltään, miksi tuntuu, että olemme eksyksissä epämääräisesti. Voimme ihmetellä miksi hevosemmekin käyttäytyy oudosti ja usein tekemisemme päättyy turhatumiseen. Sisällä on tyhjä olo, jota yritämme täyttää tavalla tai toisella. Mikään ei riitä ja mikään ei ole riittävän hyvä tai tarpeeksi.

Kuulostaako tutulta?

Oman itsen kohtaamisen vaikeus

Hevonen voi auttaa ja opastaa meitä näiden asioiden äärellä. Jos vain maltamme pysähtyä ja kuunnella. Ensin täytyy tietenkin tiedostaa omassa päässä olevat ajatukset, muuten on vaikea tunnistaa tilannetta tai ainakaan herätä huomaamaan muutosta.

Hevosen viisautta on ohjata lempeästi, ilman tuomitsemista ja ilman odotuksia. Se kohtaa sinut aina sellaisena kuin olet ja hevonen huomaa, kun olet läsnä ja avoin kohtaamiselle. Ja se on se taianomainen hetki, kun löydät yhteyden itseesi ja sitä kautta yhteyden hevoseen. Kaiken voi nähdä eri tavalla, tiedostaa eri tavalla. Kaikki mitä näkee tai ymmärtää ei aina ole kivaa ja kaunista, mutta se on aitoa ja sillä on merkitystä.

Oman itsensä kohtaaminen voi olla pelottavinta mitä ihminen on koskaan tehnyt. Meihin voi olla sisäänrakennettuna niin paljon erilaisia uskomuksia. Kannamme mukanamme häpeää mitä erilaisimmista asioista. Pelkäämme, että joku näkee kaiken sen taakse, mitä olemme työllä ja tuskalla rakentaneet suojaksi, ettei kukaan vaan päääse satuttamaan tai aiheuttamaan epämiellyttäviä tunteita, kuten en riitä, kelpaa tai ole riittävän hyvä.

Sellaisena kuin olet- Ajatuksia hevosen viisaudesta

Hevosen viisautta

Ja hevonen vain on ja tämän vain olemisen keskellä on armollisuus, inhimillisyys ja aito kohtaaminen. Tämän kokeminen voi olla pakahduttavaa ja usein se saa erilaiset tunteet pintaan. Ja niin sen kuuluu ollakin, asioiden patoaminen sisälle ja niiden piilottaminen ei ole ratkaisu. Se on energian ja virtauksen blokkaamista ja juuri tämä aiheuttaa meissä pahaa oloa. Ajattelemme, että jos vain olemme huomaamatta noita asioita, ne katovat. Vaikkka todellisuudessa ne kaivautuvat syvemmälle ja madon lailla kaivavat meihin reikiä.

Mutta se hetki, kun hevonen kohtaa meidät ja me olemme valmiita tähän kohtaamiseen, silloin on mahdollisuus avautua ja tätä kautta parantaa niitä haavoja ja rikkinäisiä osia meissä, joita yritämme piilottaa. Vaikka salaisuus on näkyville tuleminen, pelkojen kohtaaminen, haavoittuvuuden näyttäminen ja sitä kautta rohkeuden löytäminen ja esiin tuleminen. Ja hevonen on siinä, jakamassa tämän hetken kanssasi. Palkiten sinut sillä ehdottomalla läsnäololla ja hyväksynnällä, joita vain hevonen suuren sydämensä kanssa voi meille tarjota.

Löydät minut myös instagramista nimellä Suvinhevostuulet sekä Facebookista

Palaa kotisivulle tästä


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *